Peršokti į pagrindinį turinį

2021 m. tarptautinio konkurso „Typhlo & Tactus“ knygų atrankos Lietuvoje rezultatai

2021 m. tarptautinio konkurso „Typhlo & Tactus“ knygų atrankos Lietuvoje rezultatai

Didžiuojamės konkurso dalyviais, nes gavome net 12 knygelių į 2021 m. „Typhlo & Tactus“ konkursą! Galbūt turime padėkoti ir pandemijai – dėl jos organizatoriai konkursą nukėlė į 2022 metų pavasarį, todėl turėjome galimybę tarpinį konkursą Lietuvoje pratęsti iki lapkričio 15 dienos ir suteikti dalyviams daugiau laiko kūrybai.

Taip ir įvyko! Nuolatinė mūsų konkursų dalyvė Lina Norkienė paskutinę dieną atnešė dar keletą knygelių. Ji turi sukaupusi nemenką taktilinių knygelių kūrimo patirtį. Labai džiugu, kad atsirado naujų dalyvių – pavyzdžiui, Monika Šlančauskaitė, knygų iliustratorė, lavinamųjų užsiėmimų, pagrįstų laisvu žaidimu, vedėja, taip pat Šarūnė Leikienė, vyr. bibliotekininkė-metodininkė iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos, menininkas Ramūnas Vaicekauskas, menininkė ir mokytoja Joana Lukienė... Visi jei konkurse dalyvavo pirmą kartą. Pirmą knygelę sukūrė ir mūsų bibliotekos darbuotoja Audronė Gendvilienė.

Lapkričio 19 d. atrankos komisija įvertino reljefinių iliustracijų, Brailio rašto, stambaus šrifto kokybę, knygų temų aktualumą įprastai skaityti negalintiems mažiesiems, atsižvelgė į knygų įrišimo tvirtumą – ar vaikams skaitant ir vartant knygas, jos greitai nesuplyš – ir atrinko penkias knygas, vertas pristatyti į tarptautinį konkursą.

Tarptautiniam konkursui „Typhlo & Tactus“ bus siunčiamos šios 5 knygos:

  • Joana Lukienė. „Spalvų kelionė“
  • Senjorų dienos centro kolektyvas „Atgaiva“. „Mįslės“
  • Ramūnas Vaicekauskas. „Snaigės“
  • Lina Norkienė. „Laimė yra lapė“
  • Šarūnė Leikienė. „Mano knyga“

Atrinktos knygos bus išsiųstos 2022 metais, kovo 31 d.- balandžio 2 d. Tarptautinė žiuri rinksis Italijoje. Nekantriai laukiame rezultatų ir linkime sėkmės dalyviams iš Lietuvos!

2018 © Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"